Historiek

Het rundveebedrijf te lummen werd opgericht als éénmanszaak in de jaren 1921 door Louis Loosen en zijn vrouw Margreta Cams. Het bedrijf houdt ondertussen al 4 generaties lang stand.

Louis Loosen was een veehandelaar, die als nevenactiviteit het rundveebedrijf uitoefende samen met zijn vrouw. Het bedrijf had in de jonge jaren een orde grote van 10 tal runderen. Zij stonden jaren aan het hoofd van het bedrijf.

Hubert Loosen hun zoon en opvolger geboren in 1931 toonde al snel vele interesse voor het bedrijf alsook de veehandel. Hubert ging als 14 jarige jongen samen met zijn vader de boeren in de regio af, als jonge veehandelaar. Hubert leerde in zijn jonge jaren al snel zijn vrouw kennen, waardoor de zaken werden opgesplitst. Zijn vrouw Hilda Goris stond hoofdzakelijk in voor het rundveebedrijf en Hubert legde zijn klemtoon op de veehandel. Hilda liet stap voor stap de veestapel groeien en dit is zij kunnen blijven doen, dankzij de hulp van haar schoonzoon Wim Bronckaerts.

Heden

Wim zorgde ervoor, dat er meer aandacht werd geschonken naar een betere kwalitatieve veestapel. Er werd daarom ook vanaf 1985 gekozen voor kunstmatige inseminatie (KI). Dit wierp al snel zijn vruchten af. In 2002 werd er voor het eerst een stier verkocht aan een KI centrum. Vervolgens kende het bedrijf wel enkele succesvolle jaren met rundveekeuringen. Waarbij Bijou van Thiewinkel toch wel het toonbeeld werd van onze stal. Ze bezorgde ons 5 provinciale kampioenstitels en 1 maal nationaal.

In 2017 is als laatste Dirk Bronckaerts, de kleinzoon van Hubert in de zaak gestapt. Dirk en zijn moeder Marie-Louise Loosen zijn gaan kijken welke meerwaarde we kunnen creëren in combinatie met ieders zijn hoofdactiviteit. Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om ons product rechtstreeks aan de consument aan te bieden. Het hoog kwalitatief vlees is reeds aanwezig en dit willen wij graag ook zelf naar buiten brengen. Vandaar leek het ons een goed idee om te starten met de verkoop van vleespakketten en mogelijk nog verdere uitbreidingen in deze richting...

Zo heeft ieder er voorbaat bij. De consument met eerlijk, heerlijk en vers vlees. De producent met een grote voldoening van het enthousiasme van de klant.